U kent het waarschijnlijk wel, u trekt door maar het water in de wc komt omhoog. U heeft te maken met een verstopte wc. Dit is geen leuk probleem, maar het is wel mogelijk om het snel op te lossen. Maar hoe kunt u zelf eigenlijk een wc ontstoppen? Lees verder voor tips!

Wat kunt u zelf doen om de wc te ontstoppen?

  • De wc ontstoppen met een rubberen handschoen

Het is handig om eerst met een rubberen handschoen te voelen of u de oorzaak van de verstopping kunt vinden. Soms is het namelijk een toiletpapier prop die voor de verstopping zorgt. In dit geval kunt u vaak gemakkelijk de prop weghalen.

  • Een wc-ontstopper

Vaak is het probleem wel op te lossen met een wc-ontstopper. Spoel voor gebruik eerst de wc-ontstopper af en laat hem even weken in heet water. Hierdoor wordt het rubber van de ontstopper zachter en werkt deze beter.

  • Heet water

Zit uw wc verstopt en loopt het water erg traag weg? Wacht dan totdat er genoeg ruimte is in de toiletpot en giet hier daarna een emmer heet water in. Voeg ook een klein beetje afwasmiddel toe. De combinatie van het afwasmiddel en warm water helpt met het oplossen van vetten. Laat dit in uw toiletpot staat tot het water weer is weggelopen. Spoel daarna door.

  • Uw wc ontstoppen met soda, azijn en heet water

Een mengsel van soda en azijn kan ook helpen met het ontstoppen van uw wc. Dit mengsel laat u een paar minuten inwerken, waarna u het met een emmer heet water in het toilet giet. Dit laat u vervolgens een hele nacht inwerken, waarna u in de ochtend als het goed is weer de wc kan doorspoelen.

De loodgieter in Barendrecht

U heeft meerdere dingen geprobeerd, onder andere de tips, maar het is nog niet gelukt. In dit geval kunt u contact opnemen met de loodgieter in Barendrecht! De loodgieters hebben jarenlange ervaring waardoor ze snel en op een vakkundige wijze het probleem voor u oplossen. Ze staan 24/7 voor u klaar en zijn zo snel mogelijk ter plekke.