Wilt u een nieuwe cv installeren of vervangen? Een centraal verwarmingssysteem is iets dat de meeste huishoudens tegenwoordig wel hebben. Toch kan het zijn dat u deze nog niet heeft, of misschien wilt u wel uw verwarming vervangen om verschillende redenen. Dit is allemaal mogelijk, en wij helpen u hier graag mee!

WAAR MOET U AAN DENKEN?

Bij een verwarming installeren komen verschillende factoren kijken. Ook zijn er meerdere centrale verwarmingen waar u uit kan kiezen. Misschien wilt u wel een duurzamere verwarming, of u heeft een nieuw huis waar een volledig systeem aangelegd moet worden zodat u energiezuiniger kunt wonen. Ga niet zelf aan de slag! Het is sinds 1 april 2022 verboden om zelf uw cv-ketel te installeren of repareren. Oomen Loodgieters heeft al jarenlang ervaring in het vak. Wij geven u advies vanuit ons professionele oogpunt, zodat de perfecte verwarming gekozen kan worden voor uw huis. Er is namelijk voor elk huishouden en type huis een andere verwarming die er bij past.

VERNIEUWEN VAN UW CV KETEL

centrale verwarming installeren

Oude CV ketels staan nou niet bekend om hun zuinigheid. Gelukkig voor u zijn nieuwe CV ketels dat wel. Door de nieuwste technieken zijn de CV ketels in de loop der tijd steeds zuiniger geworden en daarmee kunt u uw voordeel doen. Zo kunt u een rendement van tot wel 100% behalen. De gemiddelde nieuwe CV-ketel levert u tot 20% aan besparing op uw huidige stookkosten toe. Zo kunt een deel van uw geïnvesteerde geld weer terugverdienen.

SOORTEN CV-KETELS

Er zijn verschillende soorten cv-ketels. Wij zetten deze cv ketels voor u op een rijtje:

De combiketel

Het meest voorkomende cv systeem in Nederland is de combiketel. De ketel verwarmd zowel water voor radiatoren als water voor de kraan.

De solo ketel

De solo ketel zorgt alleen voor het verwarmen van uw huis. De solo ketel is een stuk voordeliger en kleiner dan de combiketel. Vergeet niet dat de solo ketel niet zorgt voor warm stromend water. Hiernaast zult u ook een boiler moeten aanschaffen.

De open cv-ketel

De open cv-ketel komt het minste voor in Nederland. De cv-ketel gebruikt de lucht uit de ruimte waarin deze staat om het gas te verbranden. Dit maakt deze cv-ketel de minst veilige optie. Zorg voor een hele goed ventilatie als u kiest voor een open cv-ketel.

De gesloten cv-ketel

Deze cv-ketel is het tegenovergestelde van de open cv-ketel. De gesloten cv-ketel gebruikt de lucht van buiten om het gas te verbranden. Daardoor is deze cv-ketel een stuk veiliger dan de open ketel.

De HR-ketel

De hr staat voor hoog rendement. Dat houdt in dat een HR-ketel minder gas verbruikt en dus een zuinigere versie is. De combiketels en solo ketels hebben ook een HR variant.

De HRe-ketel

De HRe-ketel is niet alleen een ketel met hoger rendement maar wekt ook stroom op. Dit komt door een heteluchtmotor die op aardgas werkt.

De HR++ ketel

Deze ketel is geavanceerder dan de andere HR-ketels. Dit model verbruikt nog minder gas om uw huis te verwarmen en is een erg duurzame optie.

De hybride cv-ketel/warmtepomp

Deze ketel is aangesloten op een warmtepomp of zonne- installatie. Dat is ook nodig aangezien de ketel het huis niet alleen verwarmt met gas. Deze ketel verbruikt 75% minder gas. Let op, de ketel verbruikt wel meer stroom.

De best beoordeelde cv-ketels

De volgende 3 cv-ketels hebben het hoogst gescoord volgens de consumentenbond. Deze 4 aspecten zijn meegenomen bij de beoordeling: energiezuinigheid, rendement, betrouwbaarheid en comfort.

Energiezuinigheid: Hoeveel verbruikt de cv-ketel?
Rendement: Welk percentage van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte?
Betrouwbaarheid: Hoelang gaat de cv-ketel mee, hoe veilig is de ketel en hoe vaak komen storingen voor?
Comfort: Hoe snel komt het water uit de kraan en hoe stil is de ketel?

De beste cv-ketels voor 2024:

1 Intergas Xtreme 36

Deze ketel zorgt voor 17 liter warm water per minuut. Daarnaast is de ketel erg energiezuinig. De ketel is geschikt voor huishoudens met een bad of stortdouche.

2 Intergas Xtreme 30

Voor een huishouden van gemiddelde grootte is deze ketel de beste keus. De cv-ketel is qua formaat erg compact en erg stil. De eco-stand van de ketel is zelflerend waardoor hij zich aanpast en duurzaam presteert.

3 Vaillant VHR 25/36CF

De ketel zorgt voor 17,3 liter warm water per minuut en is energiezuinig. Ook gaat de cv-ketel extra lang mee door de metalen mantel en de roestvrije stalen warmtewisselaar. De ketel scoort ook hoog op betrouwbaarheid omdat het geen last heeft van storingen of als onderdelen tijdelijk niet werken.

 

Zoals u heeft gelezen zijn er veel soorten cv-ketels. Welke cv-ketel het beste voor u is hangt af van verschillende factoren. Heeft u professioneel advies nodig voor het kiezen van uw cv-ketel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Loodgieter Barendrecht

Erkend loodgietersbedrijf

Waarom kiest u voor ons

  • CV ketelwerkzaamheden
  • Lekkages en rioleringsproblemen
  • Gericht op kwaliteit
  • Snel ter plekke