Veel huishoudens maken gebruik van gas. Het huis voorzien van gasleidingen wordt bij voorkeur gedaan door een professional. Het is een karwei die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Door een verkeerd aangelegde gasleiding kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het is ook mogelijk om het zelf te doen. Enige ervaring en kennis zijn hierbij een vereiste. Wil je zelf gasleidingen aanleggen in Barendrecht? Neem dan eerst onderstaande punten eens door.

Gasgebruik in huishoudens

Gas wordt voornamelijk gebruikt om het huis te verwarmen, met behulp van de Cv-ketel. Daarnaast gebruiken veel huizen gas om warm water te verkrijgen en uiteraard gebruikt een gasfornuis ook gas. De hoeveelheid gas die per huishouden wordt verbruikt hangt grotendeels af van het type woning. Een tussenwoning verbruikt gemiddeld 1350 m3 per jaar en een vrijstaande woning gebruikt jaarlijks ongeveer 2220 m3. Je kunt dus wel stellen dat een huishouden eigenlijk niet meer zonder gas kan.

Waar een gasleiding aanleggen?

Gasleiding kunnen op verschillende plekken aangelegd worden. De meest voorkomende plekken zijn:

  • Onder de grond
  • In de muren
  • In de vloer
  • Tegen de wanden

Een koolmoxoxide meter wordt sterk aangeraden

Het is cruciaal dat een gasinstallatie goed aangesloten is en veilig werkt. Als dit niet het geval is kan het zijn dat er onvolledige verbranding plaatsvindt. Hierbij komt koolstofmonoxide vrij en als de concentraties te hoog worden is dit uiterst giftig. Daar raden wij aan om een kolomonoxide meter aan te schaffen. Dat deze stof reukloos is maakt het extra giftig. Met een koolmoxide meter wordt u op tijd gewaarschuwd als de concentratie te hoog is.

Het is geen eenvoudige klus

Een gasleiding aanleggen is geen eenvoudige klus. Het is belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt, die speciaal geschikt zijn voor gasleidingen. Zo mogen er enkel roodkoperen buizen met een diameter van 15 millimeter worden gebruikt en om de 40 centimeter dient de leiding vastgezet te worden met zadels. Gebruik bij voorkeur knelfittingen als verbindingsstukken, zodat je niet hoeft te werken met gevaarlijke gasbranders. Kies bij voorkeur voor producten met het GASTEC QA-keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de keuringsdienst Kiwa. Met dit keurmerk ben je verzekerd van veilige gasleidingen. Als je zeker wilt zijn van je constructie kun je altijd je aangelegde leidingen laten controleren door één van onze gespecialiseerde loodgieters. Ook tijdens het klussen kun je altijd gebruik maken van onze vakkennis om er zeker van te zijn dat het eindresultaat veilig en solide is.

 

Loodgieter Barendrecht

Erkend loodgietersbedrijf

Waarom kiest u voor ons

  • CV ketelwerkzaamheden
  • Lekkages en rioleringsproblemen
  • Gericht op kwaliteit
  • Snel ter plekke