Een veel gebruikt onderscheid bij lekkages, is het onderscheid tussen een acute en een niet acute lekkage. Bij een Loodgieterniet acute lekkage is er wel sprake van vocht dat de woning binnendringt of op een bepaalde manier door de woning loopt, maar hoef je niet direct in actie te komen. Ook kan het zo zijn dat de lekkage niet echt beïnvloedbaar is: het kan zijn dat de lekkage alleen optreedt tijdens heftige regenbuien. Bij een acute lekkage stopt het niet met lekken als je de hoofdkraan niet dicht draait. In dat geval is er bijvoorbeeld sprake van een gesprongen waterleiding of van een lekkende kraan.

Bel de loodgieter bij een acute lekkage

In dat laatste geval is het bijna altijd noodzakelijk om de loodgieter te vragen het probleem op te lossen. Het kan namelijk niet zo zijn dat de hoofdkraan van de woning langer dan 24 uur is afgesloten, vakanties even daar gelaten. Je hebt namelijk gewoon het water nodig om er voor te zorgen dat je je huishouden kunt draaien. Zorg er dus bij een acute lekkage altijd voor dat je zo snel als mogelijk de loodgieter belt en uitnodigt in de woning.

Bij niet acute lekkages kan het overigens ook handig zijn om de loodgieter te vragen. Misschien heeft hij of zij nog advies over de mogelijke oorzaken. De mogelijkheden daarin zijn eindeloos, maar wat je zeker weet is dat de loodgieter met een goed advies en wat kleine handelingen, vaak een hoop narigheid kan beperken.