Wist u dat er diverse voordelen zijn van een urinoir aanleggen in uw woning? Als loodgietersbedrijf worden wij de laatste tijd steeds vaker ingeschakeld om bij mensen thuis een urinoir aan te leggen. Mensen die deze keuze maken, kunnen onder andere genieten van het voordeel dat zij met meerdere mensen tegelijk naar de wc toe kunnen gaan. Tevens is het sanitair waterbesparend en daardoor een milieubewuste toepassing. Het voornaamste voordeel waarom mensen voor het aanleggen van een urinoir kiezen is echter dat deze minder ruimte in beslag neemt als een standaard wc.

Slechts beperkt ruimte nodig

Indien u in een huis woont met meerdere mensen, maar slechts een enkele wc, dan zal u ongetwijfeld regelmatig een situatie meemaken waarin u zou willen dat er een extra wc-pot beschikbaar zou zijn. Nu is de realiteit echter vaak dat de ruimte in huis zo druk gevuld is, dat u nergens een extra wc kwijt kunt. In dat geval kan een urinoir aanleggen uitkomst bieden. Voor een urinoir heeft u namelijk maar beperkt ruimte nodig. Als u ergens een vrije plek aan de muur heeft dan kan hier een urinoir geplaats worden.

Milieubewust water besparen

Een ander voordeel dat gelieerd is aan het geringe formaat van het urinoir, is dat het ook milieubewust sanitair is. Vergeleken met een standaard wc-punt kunt u namelijk bij elke keer doorspoelen een hoeveelheid water besparen. Er zijn twee redenen waarom een urinoir minder water nodig heeft bij het doorspoelen. Dit is aan de ene kant vanwege het model en formaat van het sanitair. Maar het heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat enkel urine weggespoeld hoeft te worden. Voor andere vormen van ontlasting is het urinoir niet bedoeld.

Niet wachten om naar de wc te gaan

Iedereen zal de situatie wel herkennen dat u nodig moet plassen en dan tot de ontdekking komt dat de wc bezet is. Als u met meerdere mensen in een huis woont dan gebeurt dit gegarandeerd regelmatig een keer. Zeker in de ochtend als u en uw medebewoners rond hetzelfde tijdstip opstaan en allemaal de behoefte hebben om uw blaas te legen. Laat u een urinoir aanleggen door een loodgieter dan zal dit vervelende voorval minder vaak voorkomen. U kunt immers een extra wc in huis realiseren, zonder dat u hier veel ruimte voor nodig heeft of uw waterrekening flink hoger zal zijn aan het einde van de maand.