Radiatoren aansluiten kan u het beste aan een loodgieter overlaten. Dit advies geven wij u omdat het aansluiten van radiatoren een werkzaamheid is waarbij veel mis kan gaan. Indien de taak niet naar behoren uitgevoerd wordt dan kan dit de nodige problemen opleveren. Een kleine lekkage in het gesloten systeem kan ervoor zorgen dat u honderden euro’s per jaar meer aan energie moet afrekenen. Daarnaast zal de lekkage ook waterschade aanrichten. Bij radiatoren aansluiten moet een strikt stappenplan aangehouden worden. Een professionele loodgieter is hiertoe het beste in staat omdat de vakman de ervaring en gereedschappen heeft voor een optimale uitvoering van de werkzaamheid.

Gevolgen van lekkage in verwarmingssysteem

Een lekkage kan zo onschuldig lijken, maar richt vaak meer schade aan dan u in eerste instantie denkt. Een waterleiding in de muur die enkele druppels water lekt en lange tijd onopgemerkt blijft, kan een enorme waterschade teweegbrengen. Bouwmaterialen worden aangetast en door het vocht kan schimmelvorming ontstaan. Een lekkage die ontstaat na het verkeerd aansluiten van radiatoren heeft nog een aantal extra nadelige gevolgen. Een gevolg is bijvoorbeeld dat het verwarmingssysteem door de lekkage niet zo efficiënt mogelijk functioneert. Bij het verwarmen van de woning wordt hierdoor meer energie gebruikt dan eigenlijk noodzakelijk is.

Huur ons loodgietersbedrijf in voor radiatoren aansluiten

De voornaamste reden waarom u radiatoren aansluiten aan een loodgieter moet overlaten is het voorkomen van lekkages in het verwarmingssysteem. Er zijn echter nog meer redenen waarom dit de beste beslissing is wanneer u in uw woning een radiator moet aansluiten. Wij adviseren u om ons loodgietersbedrijf in te huren voor de taak. Onze loodgieters hebben uitgebreide ervaring met het aansluiten van alle soorten radiatoren. Of het nu gaat om de aansluiting van horizontale, verticale of design radiatoren. Wij zijn u graag van dienst om de werkzaamheid tot een succes te brengen.