Een loodgieter is de specialist als het gaat om water. Hij legt waterleidingen aan en zorgt ook voor een goede afvoer van het water. Wanneer u dus iemand nodig heeft voor problemen met vocht bestrijden in huis, dan is de loodgieter de aangewezen persoon voor deze taak.

Advies van de loodgieter: Ventilatie

Het eerste advies wat een loodgieter u kan geven is om te zorgen voor een goede ventilatie van de woning. Het is essentieel om de woning regelmatig te ventileren. Het beste is het om minimaal twee keer per dag de ramen even open te zetten. Ook de afvoer van kookvocht en de stoom uit de badkamer is belangrijk. Doet u dit niet goed dan blijft het vocht in de woning en kan het voor problemen zorgen.

Hulp van de loodgieter: Lekkages

Heeft u last van bijvoorbeeld een lekkende waterleiding? Dan is de loodgieter de aangewezen persoon om u te helpen. De loodgieter kan de oorzaak vaak snel opsporen van een donkere watervlek op het plafond. Het is voor de meeste mensen vaak moeilijk om de daadwerkelijke oorzaak op te zoeken. Simpelweg over de vochtplek heen verven doet niks om het probleem te verhelpen. Het is belangrijk om vocht bij de bron te bestrijden. Schakel daarom een loodgieter in. De loodgieter beschikt over de juiste apparatuur en kennis om het in een handomdraai op te lossen.

Tips van de loodgieter: Isolatie

Vooral de oudere woningen zijn niet optimaal geïsoleerd. Er ontbreekt de juiste isolatie in de woning. Door het ontbreken van de isolatie komt er vocht de woning in. Wanneer de buitenmuur blootgesteld wordt aan regen zal het uiteindelijk in huis terecht komen. Ook optrekkend grondwater kan een probleem zijn. Het is vaak buiten al vochtig en regenachtig, waardoor het vocht in huis niet weg kan gaan. Goede isolatie aanbrengen is een effectieve manier van vocht bestrijden.