Ga je binnenkort aan de slag in jouw woning Barendrecht? Dan moet je rekening houden met een aantal zaken. Indien je jouw keuken gaat verbouwen en je op gas kookt, moet je mogelijk een nieuwe gasleiding aanleggen. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Het verkeerd aanleggen van een gasleiding kan een lekkage tot gevolg hebben. En een gaslekkage brengt op zijn beurt weer explosiegevaar met zich mee. Reden genoeg dus om op de juist manier te werk te gaan bij het aanleggen van een gasleiding. Om jou een handje te helpen, geven we je hier een aantal tips voor het aanleggen van een gasleiding.

1. Werk met flexibele leidingen


Vroeger werd er voornamelijk gewerkt met koperen gasleidingen, maar tegenwoordig zien we steeds meer flexibele leidingen. Dit heeft als voordeel dat er geen koppelingen gebruikt hoeven te worden. Een flexibele leiding kan namelijk gewoon in een bocht aangelegd worden. Dit maakt de kans op een gaslekkage alweer een heel stuk kleiner.

2. Kijk naar keurmerken


In iedere branche in Nederland kennen we tegenwoordig keurmerken. Ook op het gebied van gasleidingen is dit het geval. Ga je zelf aan de slag met het aanleggen van een gasleiding? Dan raden wij je aan hiervoor producten met een keurmerk te gebruiken. Kies bij voorkeur voor producten met het GASTEC QA-keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de keuringsdienst Kiwa. Met dit keurmerk ben je verzekerd van veilige gasleidingen.

3. Laat leidingen aanleggen door een loodgieter


Het verkeerd aanleggen van een gasleiding kan een lekkage tot gevolg hebben. Indien een ruimte zich vult met gas en er een vonkje komt, volgt een explosie. Hier zit je niet op te wachten. Daarom doe je er goed aan een gasleiding aan te laten leggen door een loodgieter. Deze professional weet precies hoe hij deze leiding aan moet leggen. Hierdoor ben je verzekerd van een goede plaatsing, wat de kans op bijvoorbeeld een lekkage aanzienlijk kleiner maakt. De kans op een explosie is dus minimaal wanneer je een gasleiding aan laat leggen door een loodgieter.