Eens in de zoveel jaar zal de cv-ketel binnen uw woning vervangen moeten worden. Door de cv-ketel te vervangen gaat u nare cv-ketelstoringen tegen en profiteert u van een hoger rendement. Wanneer is het echter het juiste moment om aan het vervangen van de cv-ketel te denken? In dit artikel geeft onze loodgieter in Barendrecht enkel tips om voor uzelf na te gaan, of uw cv-ketel al aan vervanging toe is!

Gemiddelde levensduur van cv-ketels

Een cv-ketel gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Dit betekent niet dat de cv-ketel het na deze 15 jaar niet meer goed doet. Het rendement gaat echter wel sterk naar beneden, waardoor u veel meer energie verbruikt voor het verwarmen van uw woning. Daarbij neemt de kans op storingen in de cv-ketel toe.

Doordat deze 15 jaar een indicatie is voor de gemiddelde cv-ketel, is het raadzaam om uw cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden als deze ouder dan 10 jaar is. De loodgieter kan vervolgens beoordelen of het onderhoud aan de cv-ketel nog rendabel is. Mogelijk zijn de onderdelen dermate ernstig versleten, dat u er verstandiger aan doet om de cv-ketel als geheel te vervangen.

Verlaag uw jaarlijkse energierekening

Ook kan het voorkomen dat u uw energiekosten wilt drukken. U kunt in dit geval voor een verbetering van de isolatie in huis kiezen, maar ook voor het vervangen van uw verouderde cv-ketel. Zeker wanneer uw cv-ketel al minimaal 8 jaar oud is, kan het vervangen hiervan tot lagere energiekosten leiden. Denk aan de mogelijkheid om een moderne warmtepomp te plaatsen, die veel minder energie verbruikt dan een traditionele cv-ketel.

Advies van een ervaren loodgieter

Wanneer u het lastig vindt om te bepalen of uw cv-ketel al vervangen moet worden, kunt u onze loodgieter inschakelen. De loodgieter zal u van advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft en de noodzaak van het vervangen van uw huidige cv-ketel in huis. Mocht u besluiten een nieuwe cv-ketel te laten plaatsen, dan zal onze installateur uw huidige apparaat direct voor u vervangen. Zo profiteert u direct van een lager energieverbruik voor het verwarmen van uw woning!