Wilt u besparen op de jaarlijkse energiekosten? Een simpele optie is het verlagen van de temperatuur, al is dit vaak een tijdelijke oplossing. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het dragen van warmere kleding. Energiekosten verlagen voor een langere termijn, doet u door te kiezen voor een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen, zeker onder Nederlandse consumenten. Schakel een erkende loodgieter of installateur bij u in de buurt in, om een slimme thermostaat te laten installeren. Zo kunt u direct beginnen met het besparen op uw energiekosten!

Hoe werkt een slimme thermostaat?plumber wrench

De werking van een slimme thermostaat bestaat uit de koppeling tussen de thermostaat en een handige app voor uw mobiele telefoon. Voor het gebruik van deze app heeft u de beschikking over een werkende internetverbinding nodig, evenals dat er applicaties op uw telefoon geïnstalleerd moeten kunnen worden. De app maakt het mogelijk om uw thermostaat overal en altijd te kunnen beheren, daarbij geeft de app u inzicht in uw huidige verbruik, het gemiddelde verbruik per maand, enzovoorts. Het besparen op de energiekosten wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.

Wanneer u naar een feestje gaat zet u de thermostaat bij het vertrek uit. Vervolgens laat u de temperatuur stijgen, als u weer op weg naar huis gaat. Zo komt u in een lekker warm huis terecht zonder onnodig te stoken.