De loodgieter in Barendrecht helpt u graag bij het afsluiten van de buitenkraan van uw woning in de wintermaanden. Het afsluiten van de buitenkraan in de vorstperiode is belangrijk om schade aan de leidingen te voorkomen. Tijdens de vorstperiode staat het water in de leidingen naar uw buitenkraan vaak stil, waardoor het water bevriest en uitzet. Doordat de leidingen geen ruimte bieden voor het uitzetten van het water knappen de leidingen, met een lekkage tot gevolg.

Tip: u kunt de leidingen naar de buitenkraan voorzien van een speciaal soort isolatie. In dit geval wordt er piepschuim om de leidingen aangebracht, zodat het water niet kan bevriezen en uw leidingen niet zullen knappen. Wilt u meer weten over deze isolatie? Vraag ernaar aan de loodgieter in Barendrecht!

 

Een buitenkraan af laten sluiten door loodgieter in Barendrecht

Om de buitenkraan af te kunnen sluiten is het belangrijk om eerst de afsluiter van de leidingen te vinden. Vaak vindt u deze afsluiter via de kruipruimte onder uw vloer. De loodgieter in Barendrecht helpt u graag bij het vinden van de afsluiter, zodat de buitenkraan tijdig kan worden afgesloten. De afsluiter is vaak een klein kraantje of een bout die omgedraaid moet worden.

Zodra de loodgieter in Barendrecht de afsluiter heeft omgedraaid dient u de buitenkraan nog enige tijd open te zetten. Zo voorkomt u dat het water wat in de leidingen is blijven staan alsnog bevriest.

 

Buitenkraan afsluiten bij gebruik van buitenkraan in winterperiode

Wanneer u de buitenkraan geregeld in de winterperiode gebruikt, is het afsluiten van de buitenkraan door de loodgieter in Barendrecht af te raden. In dit geval zou u de afsluiter iedere keer als u de buitenkraan wenst te gebruiken moeten omdraaien. U kunt er in dit geval beter voor kiezen om speciaal isolatiemateriaal om de leidingen aan te brengen.