Bij een elektrische vloerverwarming wordt de vloer door middel van elektriciteit opgewarmd. Via verwarmingselementen die onder de vloer worden geplaatst komt er een stralingswarmte vrij en wordt een ruimte heerlijk en comfortabel verwarmd. De afgelopen jaren is een elektrische vloerverwarming installeren steeds populairder geworden. Wilt u graag meer weten over de opties van deze vloerverwarming? Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een elektrische vloerverwarming? In deze blog hebben we de belangrijkste voor- en nadelen voor u in kaart gebracht.

Wat zijn de voordelen van een elektrische vloerverwarming?

De voornaamste voordelen van een elektrische vloerverwarming installeren zijn:

  • Een elektrische vloerverwarming kan in combinatie met zonnepanelen heel voordelig voor u zijn. De door de zonnepanelen opgewekte energie, gebruikt u voor het verwarmen van de vloer.
  • De meeste elektrische vloerverwarmingen zijn relatief eenvoudig te installeren. U plaatst de vloerverwarming bovenop een reeds geplaatste tegelvloer. Het enige wat je nog hoeft te doen is de elektrische vloerverwarming aan te sluiten aan het elektriciteitsnetwerk.
  • Er is sprake van stralingswarmte bij een elektrische vloerverwarming. Hierdoor is er minder luchtcirculatie en verplaatst stof zich minder snel. Dit is beter voor uw gezondheid, vooral als u last hebt van een (stof) allergie.
  • Doordat u geen radiatoren nodig hebt, creëert u meer ruimte voor het inrichten van uw huis.
  • Als u meerdere verwarmingselementen onder de vloer hebt geplaatst, kunt u dvloerverwarming installereneze apart van elkaar regelen. Zo kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen.

Wat zijn de nadelen van deze vloerverwarming?

Hieronder hebben we ook een aantal nadelen van een elektrische vloerverwarming installeren voor u opgesomd:

  • In de meeste gevallen gebruik u een elektrische vloerverwarming niet als hoofdverwarming, maar als bijverwarming.
  • De meeste elektrische vloerverwarmingen zijn alleen geschikt voor een kleinere ruimte waar niet voortdurend gebruik van wordt gemaakt, denk bijvoorbeeld aan de badkamervloer.
  • Het elektrische vloerverwarmingssysteem is vrij kwetsbaar. U kunt bijvoorbeeld niet de verwarmingsfolie in de vloer boren. Hierdoor kan de folie beschadigen en de werking verslechteren of stoppen.

Heeft u interesse gekregen in het installeren van een elektrische vloerverwarming? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.